Wat moet ik doen bij ruitschade?

Wat moet ik doen bij ruitschade?

Heeft u een steretje in uw ruit? Dan dient u dit zo snel mogelijk te laten repareren om te voorkomen dat het sterretje een flinke barst wordt. Wat u het beste kunt doen bij ruitschade is te controleren op uw polis welke dekking u heeft alvorens het sterretje te laten repareren.

Ruitschade aan uw voertuig wordt meestal alleen vergoed wanneer u een WA+ Beperkt Casco of WA+ Volledig Casco dekking heeft. Wanneer de ruitschade onder uw dekking valt kunt u meteen online een afspraak maken of ons bellen om een afspraak in te plannen op 0320 – 224711. Dit kan 24 uur per dag 7 dagen per week.

De meeste sterren kunnen worden gerepareerd door middel van harsinjectie. Mocht de ster zo groot zijn dat de ruit vervangen moet worden dan moet u vaak een verlaagd eigen risico betalen voor het laten vervangen. De nota van reparatie of vervanging zal door de schadehersteller rechtstreeks naar uw verzekeringsmaatschappij worden gestuurd.

U kunt er ook voor kiezen om de ruitschade te laten repareren door uw eigen garage of dealer. Dit heeft als nadelige bijkomstigheid dat de verzekeringsmaatschappij vaak het volledige eigen risico in rekening zal brengen. Het is dus voordeliger om uw ruitschade te laten repareren bij Carglass of Autotaal.